Aqualuna, prihajamoooo!

V Sloveniji imamo veliko toplic ter zunanjih bazenov, ampak tako »posebnih« kot je Aqualuna, jih ni. Seveda imajo podobne bazene, kot drugod, a njihova posebnost so afriške živali v naravni velikosti, ki krasijo celoten kompleks (seveda ne žive, hehe). In ni lepšega, kot videti iskrice v očeh in velik nasmeh otrok, ko to vidijo.

V Aqualuno smo prispeli že ob odprtju, saj takrat še ni gneče in si lahko izbereš ležalnik na najboljšem mestu (kjer ti najbolje ustreza). Parkirali smo brezplačnem urejenem parkirišču, ob vhodu v bazenski kompleks. Ker smo bili na bazenih cel dan, smo kupili družinsko vstopnico s kosilom in majico (spominček dobijo le otroci).

Najina prva misel je bila, kje bi bilo najprimerneje položiti brisače, otrokove misli pa, h kateri živali se prvo zapoditi...kakšni tobogani in bazeni….živali so tiste, ki so naredile »uau efekt« Šele ko smo si ogledali in poslikali vse živali, smo lahko skočili v vodo in odšli na tobogane.

Aqualuna vam ponuja zabavo na preko 3.000 m2 vodnih površin. Izbirate lahko med dvanajstimi tobogani. Za tiste najpogumnejše sta King Kobra (najboljše v paru) in Black Cannon. Namakate se lahko v sprostitvenem bazenu, kjer se lahko malo zmasirate, za zabavo pa poskrbi bazen z valovi (po 12.00 uri vsako uro), poskrbljeno je tudi za dojenčke (0-15 cm vode) ter malčke (višina vode 30 cm).

Da je bilo dogajanje še bolj pestro, sta šli hčeri na lov za zlatom. Ja, ni lahko najti zlata zrnca... Poleg iskanja zlata imajo za otroke zelo dobro poskrbljeno - polno animacij in zabave. Tudi starejši pridemo kdaj na vrsto, saj v Aqualuni priredijo tudi kakšen koncert. Mi smo, ne da bi vedeli, ravno naleteli na skupino Kingston. Super popestritev.

V kolikor ste lačni ali žejni, se lahko odpravite v Safari bar na burger, čevapčiče, hot dog ali smootie. Za pijačo pa poskrbi Jumbo bar. Juhico, zrezek ali solato pa lahko pojeste v restavraciji Kroki. Vse cene zmerne, tako, da brez skrbi, da boste ob pol plače...Ker smo mi kupili vstopnico s kosilom, smo se odpravili v restavracijo. Ja, ker je že vse »živalsko« v Aqualuni, smo tudi medaljončke dobili v obliki dinozavrov :)

Ko smo se naužili vodnih užitkov, smo se odpravili še na Jelenov greben nahranit jelene.

Izlet v Aqualuno res priporočam, saj vas pogled na kompleks pusti brez besed, da o vodnih užitkih sploh ne govorim. Tudi mi se še kdaj vrnemo, pa čeprav smo že malo zrasli.... :) odlično za prebuditev otroka v sebi.

Splošne informacije:

  • Cenik najdete tukaj
  • Delovni čas: 10.00-19.00
  • Primerno za staro in mlado, pare ali samske, predvsem pa priporočam družinam

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!