Smučarski izlet v Kranjsko goro

Za Slovenijo pravijo, da je dežela manjših smučišč, ki so prijazna družinam in primerna tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Eno izmed takšnih je tudi Kranjska Gora, ki ji pravijo alpska vas oziroma srce pod Alpami. Kot mesto in pa seveda kot smučišče nam je Kranjska Gora zelo všeč, saj si v središču dogajanja. Dobesedno se s smučišča pripelješ v mesto. Vse je na dosegu rok, tudi v času smučanja lahko greš v trgovino, lekarno… Prav tako lahko s seboj na »smučanje« peljete tudi najmlajše otroke, saj lahko eden od staršev (seveda mami, haha) smuča, drugi pa se z njim sprehaja z vozičkom ob vznožju smučišč in ima prav tako vse pod kontrolo ツ

Zemljevida sploh nismo dodajali, saj ne poznam nobenega Slovenca, ki ne bi vsaj enkrat obiskal Kranjske gore. Iz Ljubljane boste do Kranjske potrebovali točno uro vožnje (no, če vozite po predpisih).

Mi smo za izlet izbrali sončen dan, temperature ravno pravšnje, malo nad ničlo, tako da je lahko zraven uživala tudi naša malčica. Do smučišča Vitranc je zelo lepa sprehajalna pot.

Parkirali smo na parkirišču pod smučiščem, se preobuli v smučarske čevlje, vzeli smuči in ostalo »kramo« ter obvezno sani in lopatko, ter se podali proti smučišču.

Smučišča se raztezajo po pobočjih Vitranca kar na 85 hektarih. Prepletena so s trinajstimi vlečnicami in šestimi sedežnicami. V delu nad parkiriščem so proge večinoma modre in rdeče, če pa se boste podali proti Vitrancu 2, se boste lahko spustili tudi po črni progi, kjer vsako leto marca poteka pokal Vitranc. Iz tega smučišča je prečudovit pogled na Podkoren.

Tudi za otroke je zelo lepo poskrbljeno, na razpolago je otroški trak in pa več manjših ograjenih delov za začetnike, med drugim tudi urejeno sankališče. V času smučanja lahko otroka pustite v otroškem vrtcu, seveda proti plačilu, ali pa ga vpišete v smučarsko šolo za otroke.

No, prav tako je dobro poskrbljeno za lakoto in žejo, okrepčevalnice in gostilnice so ena zraven druge, izbira je velika: od enolončnic do zrezkov, jedi z žara in pa seveda sladic, mi smo bili najbolj navdušeni nad palačinkami.

Po končanem smučanju smo se odpravili še na kratek sprehod po centru Kranjske gore ter pred odhodom domov še v Gostilno Bor (zraven parkirišča), kjer imajo zelo okusno hrano.

Čeprav je bil naporen dan, tudi zaradi dolge vožnje, se je splačalo. Mi se bomo še vrnili. Priporočam tudi vam. Zapeljite se v Kranjsko Goro in preverite njeno ponudbo, če ne marate zime, pa jo obiščite v drugem letnem času. V prav vseh je čudovita.

Splošne informacije:

  • Primeren čas obiska: za smučanje seveda pozimi.
  • Primerna starost otrok: vse starosti.
  • BEST SELFIE SPOT: kjer koli na snegu.
  • Parkirnina: na parkirišču pod smučiščem ni parkirnine.
  • Otroški trak: uporaba 2,5 € na dan.
  • Smučarske karte: cenik

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!