Stubaital – dolina, ki navduši in fascinira - gremo smučat!

Zelo rada imam avstrijska smučišča, še posebej če niso prav znana in množično obiskana, saj so vedno zelo lepo urejena in vzdrževana. Naše vodilo pri iskanju smučarske destinacije je bila čim višja nadmorska višina nastanitve, saj želimo na smučanju sneg občutiti v vsakem trenutku, poleg tega pa bi snežne radosti tako lahko užival tudi naš štirinožec.

Naleteli smo na ledenik Stubai, s pomenljivim in upravičenim logom Kraljestvo na snegu (Konigreich des Schnees). Ledenik oziroma dolina Stubaital se nahaja le slabih 30 km južno od Innsbrucka in cca dobrih 100 km jugovzhodno od dvorca Neuschwanstein (Ludwig Bavarski), tako, da ni čudno, da po teh krajih veje duh kraljevskosti.

Dolina Stubaital, dolga cca 35 km, na koncu katere se nahaja ledenik, nudi obilico zimskih radosti od smučanja, teka na smučeh, sankanja, padalstva, vožnje s konji,... Je že res, da višina prinaša mraz, tako so bile dnevne temperature na ledeniku nekje okoli -10 C, vendar višina prinaša tudi sonce, ki smo ga s pridom izkoristili, ko je v dolini pustošila megla ali je celo snežilo. Smučanje na ledeniku Stubai je v stilu njihovega sloga – kraljevsko, 64 km urejenih prog s svojo širino in prostranostjo omogoča, da se človek zares naužije naravnega snega. Tudi adrenalinski odvisneži pridejo na svoj račun, kot že omenjeno prostranost in širina smučišč omogočata smuko izven urejenih prog, kar z opuštevanjem omenjenega pomeni, da je smuke kar za slabih 110 km.

Lepo smo se imeli, morda pa Stubaital obiščete tudi vi! Iz Ljubljane do tja je slabih 380 kilometrov.

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!