Zima zima bela….zimske radosti za celo družino na Rogli!

V kolikor si zaželite zimskih radosti na snegu, priporočam, da obiščete smučarsko središče na Rogli. Lahko se odpravite na družinsko smučanje, saj so različne proge primerne tako za začetnike kot bolj za zahtevne smučarje ali pa se po belih strminah spustite v dvoje in si po zaključku dneva privoščita še razvajanje v enem od wellness centrov.

Na Rogli vam ne bo nikoli dolgčas, lahko se spustite po sankaški progi, se popeljete s pasjo vprego, odlično so tudi pripravljene tekaške proge. Lahko se tudi sprehodite do Lovrenških jezer, do Peska, Jurgovega, Mašin žage, do razglednega stolpa…torej resnično za vsakega nekaj-

Seveda ne manjka odlične kulinarične ponudbe. Več o Rogli priporočam, da si preberete na njihovi spletni strani.

Naša družinica že vrsto let preživlja sobote na Rogli, saj obožujemo sneg in smučanje. Večja otroka sta že 10 let aktivna v smučarski šoli Alpska šola, ki odlično skrbi za prihodnost slovenske smučarije, mala pa se jim bo pridružila v letošnji sezoni. Lahko bi napisala, da Roglo zelo odlično poznamo, poznamo vse njene »skrite« kotičke.

Mi se ob sobotah iz Celja odpravimo na Roglo že zelo zgodaj zjutraj, saj sta otroka vezana na pravočasni prihod. V kolikor se boste pripeljali po avtocesti, priporočam izhod iz AC v kraju Tepanje in peljete proti Slovenskim Konjicam in tam naprej proti Zrečam.

Najprej se pripravita za smučanje večja otroka, nato oblečemo še malo. To je pri nas kar mučen postopek, saj, kot vsak drug otrok ne mara oblačenja v zimske stvari. Vzamemo še sanke in se ponavadi spustimo proti Zlodejevi hiški, kjer je prostor za igro za najmlajše in pa manjše sankališče. Tukaj čez vikend izvajajo razne tematske delavnice. Urejeno je tudi ograjeno smučišče za najmlajše za prve smučarske zavoje. V letošnji sezoni bo na novo obratoval pokriti tekoči trak. Mala se ponavadi spušča po toboganu in se skriva v gobici ter gazi po celem snegu.

Ko nas začne zebsti, z možem naloživa ta malo na sanke in se sprehodimo do Hotela Planja, da se malo ogrejemo. Tam se vedno zapodi v luštno otroško igralnico, midva pa lahko v miru spijeva kavico.

Seveda naša migica ne zdrži dolgo v enem prostoru, zato ponovimo vajo oblačenja in se s sankami odpravimo nazaj mimo sedežnice Planje proti vrhu Uniorčka kjer je postavljena Pohorska vasica z devetimi tematskimi hišicami z didaktičnimi igrali in cerkvico na sredini.

Tukaj otroci zelo uživajo, med raziskovanjem se hitro spletejo medsebojne prijateljske vezi in prav lepo jih je gledati, kako uživajo. Mi vedno tukaj počakamo večja dva, da prideta s treninga, popijemo skupaj čaj, naredimo kakšnega snežaka, se malo nakepamo, nato pa se odpeljemo nazaj v dolino.

V kolikor želite okusiti belo pravljico tudi vi, priporočam obisk Rogle, seveda če imate možnost izbire, absolutno priporočam v sončnem vremenu. Ne bo vam žal! Tako vas bo navdušila, da se boste še vračali, tako kot se vračamo mi.

Splošne informacije:

  • Primeren čas obiska: vsi letni časi, odsvetujem po dežju.
  • Primerna starost otrok: vse starosti, za dojenčke priporočam nosilko.
  • Nasvet: priporočam, da prej na njihovi spletni strani preverite vremensko napoved, tako da obisk z otroci planirajte ob sončnem in brezvetrnem vremenu.
  • BEST SELFIE SPOT: kjer koli na snegu.

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!