Terme Olimia & Čokoladnica & Jelenov greben – izlet z neskončnimi užitki

Če želite pravo navdušenje za otroke, potem je izlet v Olimje TOP izbira. Izlet je izvedljiv v enem dnevu, le da se morate odločiti, ali greste poleti v Aqualuno (več v drugem blogu) ali v hladnejših dneh v Termalio family fun (notranji bazeni). Lahko pa se odločite za vikend varianto in doživite dvojno zadovoljstvo. Mi smo se tokrat odločili za vikend varianto, a le z obiskom Family fun-a.

V Termaliji smo bili že nekaj let nazaj. Toliko, da se hčeri tega niti ne spomnita več. Ker so letos odprli Familiy fun - RAJ ZA OTROKE, smo jo morali ponovno obiskati. Že ko sta si ogledovali slike po spletu, je bil »uau« efekt.

Ker smo prvi dan popoldne prispeli, ni bilo nobenega prostega ležalnika več. Zato vam priporočam, da v času vikenda pridete kmalu, če želite ležati na zelo udobnih ležalnikih. Tako smo se za naslednji dan odločili, da bomo takoj po odprtju tam. Hitro smo se »zagrebli« za oblazinjene počivalnike (postelje). Takega udobja še doma nekateri nimamo, haha....

Ker imamo hčeri že malo starejši in ju ni treba imeti več stalno na očeh, smo izbrali družinsko počivališče (spodnji del), kjer je malo manj »šundra«. Družine z najmlajšimi otroci lahko izberejo prostor in bazen (z mivko) v zgornjem delu. Zgoraj jim je na voljo tudi previjalnica, čajna kuhinja ter toalete.

Najprej smo šli »sprobat« tobogane, kako hitri so – carskooooo!! Prvo vsak zase, nato pa še skupaj s tubami za dva. Kljub temu, da tobogan »potuje« po zunanji strani, ni čutiti nobenega mraza. Topla sta tudi voda in ozračje po celotni Termaliji. Za mene alias »ta zmrznjeno« je to idealno. Po nekaj vožnjah in norčijah v vodi, se nam je prilegel počitek ob kavici in sladoledu (zelo okusen) v »bazenskem« lokalu (best selfie spot). Sploh nam ni bilo treba iz vode, da smo se okrepčali. Pijačo lahko spiješ v bazenu na stolčkih ob šanku. Denarja pa itak ni treba imeti s seboj, saj vse plačuješ z zapestnico, ki jo dobiš ob vstopu v bazenski kompleks, zaaakon in nobenih skrbi. Ob lokalu je tudi plezalna stena, kjer lahko preizkusite svoje mišice.

Ko je bilo vode že malo dovolj, smo se šli malo spočiti na »našo posteljo« nato pa v igralnico. Igrali smo namizni tenis, ročni nogomet ter interaktivne igrice (na tleh). V igralnici imajo tudi Play station, ampak je večino časa kar zaseden. Ampak nam ni bilo mar, saj smo se z interaktivnimi igricami (spomin) dovolj zabavali. Poleg igralnice za velike otroke (sem štejem tudi nas starše), je tudi igralnica za mlajše. V njej so oblazinjena igrala s toboganom z žogicami ter vrvmi ter mizice za ustvarjanje. In ne, ni še konec zabave.

Šli smo tudi v 7D kino (karte kupite v »bazenskem« lokalu), kjer imajo vsako uro krajši film (grozljivko +8 oz. risanko +6). No, s tem pa žal nismo bili zadovoljni. In ne zato, ker se mora doplačati, ampak zato, ker je zelo slaba kvaliteta filma in zelo kratek (cca 4 minute). Jaz žal nisem doživljala filma, kot bi ga v 7D kvaliteti morala.

Nato smo se šli malo namočiti še v Termalijo relax. Tam so trije whirpooli, še malo toplejša voda ter hitra reka (zunaj). Res je užitek plavati po tej reki in še večji, ko se loviš ali se poskušaš zaustaviti. Poskušali smo tudi plavati proti toku. Uf ja, ni lahko! Ta del je sicer namenjen večjim otrokom in odraslim.

Dočakali smo tudi nočno kopanje, saj imajo ob petkih in sobotah odprto do 24.00 ure. Superca! Lučke v bazenih dajo kompleksu poseben čar. Zmanjša pa se tudi kapaciteta ljudi, kar se opazi v igralnici in toboganih - takoj si na vrsti.

Če vas v času kopanja popade lahkota, kar verjetno vsakega, si želodčke lahko napolnite v notranji restavraciji. Cene so kar zmerne. Priporočam kopalni plašč ali suhe kopalke in telo, ker tam pa res ni tako toplo kot drugje v kompleksu.

V času krajšega oddiha smo obiskali tudi Čokoladnico (4 km od Term) in Jelenov greben. Ker smo sladkosnedi, je bil »plan A« najprej Čokoladnica. Tem sladkim »pregrehom« se nikakor nismo mogli upreti. Ni poceni kot v trgovini, a za domačo, ročno izdelano čokolado »riskiraš« par evrov več. Pri taki izbiri se kar težko odločiš kaj vzeti. Se pa za vsakega nekaj najde. Tako se je zame našel mafin (čokolada in ne biskvit) iz treh vrst čokolad in kandiranim sadjem – to je pa to, ko ne veš katero čokolado bi (3 v 1).

Po čokoladnem navdušenju pa še na eno doživetje z veliiiikim navdušenjem. Obisk Jelenovega grebena (1 km stran), kjer imajo udomačene jelene in muflone. Mi smo parkirali še pred vhodom k domačiji (lesen obok), saj se je lepo malo sprehoditi po naravi, obdanimi z jeleni. Ravno v času našega obiska jih je gospodar poklical po imenu »Pika, Piki«, da so pridrveli k cesti ter jih nahranil s koruzo. Če koruzo poberete s tal, vam bodo jeleni dobesedno jedli z rok. To je noro doživetje za naše otroke. Bog ne daj, da bi kakšna koruza ostala na tleh, vse je bilo treba pobrati, hahaha... Ko so bili jeleni nahranjeni, smo se odpravili še v gostišče na kavico in sladico, nato pa še malo »pofirbcat« v prodajalno domačih izdelkov. Same dobrote (spominki, med, salame, likerji,…), tako da se kar težko zadržiš, da ne bi kaj kupil. Na Jelenovem grebenu se lahko tudi kaj dobrega poje in popije, in seveda tudi razvaja v wellnessu.

Če vam čas dopušča, si lahko ogledate še Samostan in najstarejšo lekarno, pivovarno Haler, domačijo Amon ali pa se le sprehodite po Podčetrtku. Od Term do Olimja je zelo lepo urejena pot, kamor se lahko podate peš ali s kolesom.

V kolikor ste željni samote in razvajanja, lahko obiščete Wellness Orhidelia, Svet savn v Termaliji ali Spa Armonia. Skratka, lahko imate veliko dela, takšnega, z užitki. Pa lepo se imejte!

Splošne informacije:

  • za vse generacije, sploh za otroke
  • primerno za hladnejše dni
  • delovni čas: ned-čet 8.00-22.00; pet-sob 8.00-24.00
  • cenik Terme: celodnevna vstopnica Termalija relax&Family fun (odrasli 23, otroci 19 EUR)
  • kino 7D (2 EUR/osebo)
  • kosilo (pica, zrezek od 5-7 EUR)
  • cenik Čokoladnica: 100 g čokolada 2,8 EUR
  • čokolada v razsutem stanju 33,85 EUR/kg
  • cenik Jelenov greben: kava z mlekom 1,6 EUR, panakota 3 EUR

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!