Bloško jezero v dvoje

Bilo je lepo sončno jutro. Z možem sva se odločila, da obletnico poroke začiniva malo drugače – z izletom in odkrivanjem Slovenije. Vendar kam? Na spletu sem zasledila glamping hiške na Bloškem jezeru. Evo, pa naju je pot popeljala do tja.

Ko sva prispela na cilj, sva parkirala direktno ob jezeru. Že sam pogled na okolico okoli jezera te osupne. Narava, jezero, ter kamorkoli se obrneš, vse iz lesa (brunarica, skulpture, glamping hiške…). Lastnik brunarice in parka Idila (glamping hiške) ob Bloškem jezeru, je vse skulpture izdelal sam. Neprecenljivo!

Kot sem že omenila, so ob jezeru glamping hiške. Midva sva si jih le ogledala, kajti najela jih ne bi, saj jaz ne bi imela kaj početi dlje časa tam gor. J Za pohodnike pa verjamem, da je super izhodišče, npr. Soteska Kadice, Križna jama, Sveta trojica ter malo bližje Ranč Bloke. Hiške so kot šotori. Notri sta enojni postelji, zunaj pa je mizica, kjer lahko uživaš v pogledu na jezero in okolico parka. Imajo tudi leseno hišo z več ležišči. Tudi v jezeru, ki je nasproti parka, se ne bi kopala, saj ne maram kalne vode, čeprav je jezero urejeno kopališče.

V objemu narave sva si privoščila kavico ob jezeru, ki jo lahko spiješ na gugalnici, postelji, deblu ali pa na lesenih klopeh. Kamorkoli se usedeš, je udobno. Nato sva si pogrnila »dekco« na brežino jezera in tako nekaj časa uživala v tišini in romantiki. Ja, če greš kdaj brez otrok na izlet, res paše. Na jezeru je tudi splav, kjer lahko pomalicaš ali zaigraš kakšno družabno igro, če si zaželiš. Tukaj je tudi top lokacija za selfi, saj zajameš celotno jezero.

Nato sva se odpravila naprej proti Cerkniškem jezeru.

Parkirala sva blizu jezera, kjer je urejeno parkirišče. Jezero je res veliko, ampak ker nisva bila športno obuta, sva se sprehodila le po začetnem delu. Zato vam polagam na srce, obujte se v primerno obutev ter raziščite okolico jezera. Lahko pa si že doma naložite v/na avto kolesa, in se odpravite kolesarit okoli jezera in še naprej do vasi Otok. Prekrasno doživetje, tudi za otroke! Kolesa pa si lahko v Cerknici tudi izposodite. V poletnem času je tam zelo malo vode. Tako sva lahko »hodila« po jezeru. Zelo lepo se je videla njegova posebnost - presihajoče jezero. V sušnem obdobju jezero izgleda kot Grand Canyon. Vročina je na plano privabila razne živali in plazilce. Jaaaaaa, plazilce - kače. Uh, še zdaj me srh spreleti, ko se spomnim, kako je švignila mimo naju. Tam res ne priporočam kakšnih romantičnih poležavanj na »dekci«. J Poleg jezera (nasproti parkirišča) v mirnem okolju je lokalček, kjer imajo dobro kavo ter sladoled in še lepši razgled s terase.

Ker je bil najin izlet spontan, sva se tudi za naslednjo destinacijo odločila čisto spontano. Ko sva se vozila po AC, sva se pogovarjala, kam bi še šla. Pojma nisva imela. Tako sva na Brezovici kar zavila z AC in se peljala. Videla sva tablo za Polhov Gradec. No, pa pojdiva tja, da vidimo, kaj je tam J. Ravno v tistem času so imeli Dneve medu (ti dnevi so vsako leto poleti). Tako sva lahko degustirala različne izdelke iz medu. Mmmmmm, res so bili okusni. Celo čokomed so imeli. Ker imava doma čokoholika, sva ga kupila (0,5 dl – 2,5€). Poleg degustiranja sva si lahko v tistem dnevu gratis ogledala tudi muzej pošte in telekomunikacij. Prav nasmejala sem se, ko sem videla vse tiste stare telefone in mobitele. In se spomnila, kako je pošta včasih potovala. Uf…preko ptičev J VREDNO OGLEDA! Nasproti muzeja pa stoji Polhograjska graščina ter manjši sprehajalni park.

No sedaj je bil pa res že čas, da greva proti domu. Namesto nazaj na AC, sva prečkala Polhograjske Dolomite. V Medvodah v Gostilnici in piceriji Kocka, sva se ustavila na kosilu. Ja, prav pasala je že hrana po vsem tem pohajkovanju. Pica je bila zelo okusna. In če se ne bi preveč najedla, bi še eno ledeno kavo spila. Za sosednjo mizo je izgledala »njami«. Evo, želodca sta bila polna….izlet je bil TOP….. tako da samo še »gasa« proti domu.

Komaj čakam spet izlet po Sloveniji in to v neznano, kot radi rečemo: »za nosom«.

Izlet je primeren tako za pare vseh starosti, kot tudi za družine z otroki vseh starosti in v vseh letnih časih. Jaz osebno se ne bi odločila za obisk v zimskem času. Ne bi bilo enako doživetje...

Splošne informacije:

  • izlet je najlepši poleti
  • ne pozabite na dobro obutev!
  • ne pozabite koles, če bi radi naredili krog s svojimi kolesi (okrog Cerkniškega jezera), je primerno tudi za otroke nad 6 let, ker ni nobenih vzponov, polovica pa poteka po senčni strani
  • kosilo: pizza 7,9 EUR, solata 7 EUR

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!