Sankaški užitki na Ambrožu

Ko je v dolini megla, se je prav prijetno podati višje, kjer je sonček. Ja vitamin D vsi potrebujemo. In, da ne gremo vedno na Krvavec, kjer je včasih gneča, smo se odločili za postanek na Ambrožu pod Krvavcem (Pr Ambružarju). Pred gostilno je veliko parkirišče, ker lahko brez skrbi parkirate svojega jeklenega konjička.

Tudi tam je bil sneg in nobenega »sankača«. Ampak, ko smo prispeli tja, otroci niso kazali nikakršnega navdušenja. Češ, kaj bomo pa tukaj? Ko smo jim pokazali hrib, in da je ves hrib samo njihov… No, to je pa potem CARSKO ツ

Najprej si je bilo potrebno utreti pot, da so »krožniki« leteli. Vseeno je potrebno malo previdnosti, saj je hrib zelo dolg in proti sredini kar strm. Saj pasti ne morejo nikamor, ampak, nazaj gor bo pa kar malo preveč za hoditi. Otroci so neizmerno uživali, ko so videli da so sami in jim ni treba paziti, da bi se v koga zaleteli. In zakaj bi uživali samo mlajši otroci, če pa lahko tudi »starejši otroci« uživamo in se spet počutimo mlade? Otroci so nam posodili svoje »krožnike« in veselje je bilo neizmerno, tako za otroke, kot za nas. Za »best selfie spot« lahko izberete to mesto, saj se ob lepem vremenu lepo vidi v dolino, če je pa megla v dolini, je pa tudi top slika.

Da je bilo še bolj zanimivo, so otroci ob gostilni, kjer je še en manjši hrib, naredili skakalnico. Tako se je zabava lahko nadaljevala. Ko smo imeli starši dovolj sankanja, smo si pri gostilni izposodili ležalnike in si malo odpočili. Kot na plaži smo se počutili (ležalnik, sonce, toplota…. le kombinezoni so bili odveč).

Ja, prav super je, ko imaš lahko otroke čisto pod nadzorom in pri tem tudi starši po svoje uživamo. Gostilna ima tudi veliko teraso, kjer lahko zunaj, če je toplo, tudi kaj pojeste in popijete, medtem pa imate vseeno pogled na otroke na igrišču. Za uživancijo otrok pa poskrbi tudi lesena konstrukcija s toboganom. Pika na i.

V času našega obiska so za uživancijo in popestritev poskrbele tudi tamkajšnje domače živali (pujs, muca ter pes), ki so se lepo sprehajale po dvorišču.

Ob kapelici, pred gostilno, je tudi prostor za kegljanje. V zimskem času nisem opazila kegljev, ampak, ko smo bili tam poleti, smo lahko kegljali. V poletnem oz. toplejšem času lahko otroci hrib uporabijo za kotaljenje (uporabite oblačila, ki jih ni škoda). V zimskem času Ambrož pod Krvavcem zagotovo še obiščemo, ter se tako krasno izognemo sivini in mrazu v dolini, pa še gneče ni!

V kolikor vam bo premalo dogajanja, pa se lahko odpeljete malo višje na Krvavec - planina Jezerce ( slabe 4 km), kjer pustite avto in se naprej odpravite peš do smučišča in sankališča.

Splošne informacije:

  • idealno "privatno" sankališče
  • za otroke vseh starosti in za pobeg pred gnečo
  • prijetna gostilnica, kjer se lahko tudi okrepčate
  • krasni razgledi, če je vreme primerno

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!