Zdravilni naravni park Tunjice - sem čutila energijo?

Bil je prelep sončen dan in s hčerko sva se odločili, da se odpeljeva (s psom!) na krajši (dopoldanski) izlet. Pa sva šli v Tunjice. V naravni zdravilni gaj, ko sva že tolikokrat brali o njem...no, predvsem naju je zanimalo, ali bova tudi sami kaj čutili in nato prišli ven polni energije :) preverite!

Seveda sem na spletu preverila samo, kdaj so odprti, ne pa tudi tega, ali v park smejo tudi psi. To je narava, sva si rekli, zagotovo lahko...no, zmotili sva se. Psa sva žal morali pustiti zunaj. Prvo razočaranje je sicer hitro minilo, ko sva se pridružili vodenemu ogledu parka in že na prvi točki spoznali, da tole sploh ne bo lahko! Seveda vodička jasno razloži, na kaj vpliva vsaka posamezna točka v parku, nama pa je že pri prvi točki postalo kar slabo. Obema. Kaj "za vraga" se dogaja, sva se spraševali....saj je morala hčerka pri drugi točki kar sedeti, tako se ji je vrtelo. Meni je srce noro razbijalo.

No, kot bi se telo počasi navadilo (ne vem, morda višjih frekvenc, močnega vpliva narave, energije?), je bilo potem vse okej. Sva pridno sledili navodilom. Po slabi uri, ko sva prišli ven k našemu kosmatincu, sva bili utrujeni, izmozgani, nič kaj spočiti....očitno sva vendarle nekaj vsrkali. Na koncu sva si privoščili še njihovo ŽIVO VODO, ki je je bil deležen tudi naš kuža in že sva se počutili bolje. Priznam, če bi se prej naročila (kar je zeželeno), bi si dala slikati še auro s Kirlianovo kamero (prej in potem), da dejansko vidiš, kje si s svojo energijo in kaj se zgodi z njo po obisku parka...no, in morda bi si privoščila še masažo! Jap, raje prej pokličite in obisk resnično dobro izkoristite.

In kako so park odkrili?

Ko je lastnik zemljišča kopal mivko, je v nogah začutil nekakšno toploto in mravljinčenje. Pri tem je naletel tudi na izvir vode, s katero se je mimogrede pomazal in dolgoletna rana na roki, ki se že dolgo ni hotela zaceliti, je popolnoma izginila. Ta nenavadni pojav je pritegnil njegovo pozornost.

Številne klinične raziskave in merjenja, ki so temu sledila, so razkrila, da v se v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice nahaja več centrov, vsak od njih pa ima poseben učinek na enega ali več sistemov človeškega telesa in duha. Ta pozitivna izkušnja je g. Vrhovnika privedla do odločitve o ustanovitvi Zdravilnega gaja, kjer je danes ta čudovit kraj na razpolago tistim, ki si želijo pomagati na naraven način. Kaj vse zdaj tam še naredijo za vas, preberite na njihovi spletni strani.

Zakaj se obiskovalci vračajo, sem jih povprašala, pa so mi razložili: ker pri njih dobijo energijo za izvrstno počutje v vsakdanjem življenju, ker želijo okrepiti imunski sistem, ker prisegajo na naravni način zdravljenja in še bi lahko naštevali.

Po novem imajo tudi Holistični center zdravja, kjer izvajajo preglede z že omenjeno Kirlianovo kamero (dejansko pokaže psihično in čustveno stanje vašega telesa, energijske blokade, možna obolenja in bolezni), terapevtske masaže, akupresuro, odpravljanje neplodnosti, fizioterapijo in še marsikaj.

Se splača, kratek izlet v naravo, v popolni mir, ki ti dejansko napolni baterije!

Splošne informacije:

  • preverite odpiralni čas parka, preden se odpravite
  • psom je vstop v park prepovedan, lahko ga pa pustite pri vhodu v senci
  • best selfie je na vsaki točki, boste kar žareli : )
  • priporočam za lahkotni poldnevni izlet, ko želite narediti nekaj zase in ko se želite umakniti od vsakodnevnega vrveža

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!