Družinski dan v mestnem parku in živalskem vrtu Zagreb

Glede na to, da smo našega že velikokrat videli, smo se odločili, da gremo na ogled živalskega vrta v Zagreb, ki se razprostira na sedmih hektarjih v starem mestnem parku Maksimir.

Vožnja do tja je bila cela dogodivščina (voziti po pravi poti), vmes mi je zmanjkalo baterije na telefonu, s čimer smo izgubili napotke iz navigacije, tako da smo se morali malo znajti. Tu pa tam so v Zagrebu res oznake za ZOO, ampak ne na vsakem križišču, tako, kot smo pričakovali. Prispeli smo do Maksimir parka, vendar nismo takoj našli vhoda v živalski vrt, saj smo pričakovali, da je, kot v Ljubljani, vhod ob cesti. Namučili smo se tudi okoli iskanja parkirišča, saj živalski vrt nima svojega parkirišča.

In končno nam je uspelo….jupiii…zagledali smo vhod. Naš ogled za visokimi zidovi se je pričel. Živalskih vrst imajo zelo veliko, smo bili presenečeni. Razvrščene so po sklopih npr. Zebrin trg, potem je posebej Afriška vas, na predelu Avstralije skačejo kenguruji, Safari sklop z levi in tigri…videli smo še krokodile, kače, pajke, ptice, opice, skratka, resnično pestra družina vseh možnih živali….no, pogrešali smo pa slona.

Za najmlajše je zelo zanimiv MINI ZOO, kjer lahko otroci hranijo in božajo koze.

Za čas kosila smo se odločili, da bomo jedli kar tam. Bili smo veseli, da smo našli prosto mizo na terasi okrepčevalnice, zraven morskih levov. Spet posebno doživetje. Posebna kava in posebno kosilo. Tako je bila naša malčica vsaj nekaj časa pri miru, da smo lahko v miru pojedli. Tisti čas so izvajali tudi program hranjenja morskih levov, kar je bilo še posebno doživetje. Hrana je bila zelo okusna, mi smo si privoščili ploščo mešanega mesa na žaru.

V živalskem vrtu je samo eno manjše igrišče, zato smo se po nasvetu oskrbnika po izhodu napotili v Maksimir park, kjer so lepe sprehajalne poti in zelo veliko otroško igrišče.

Za nami je lepo doživetje, park je čist in lepo urejen, priporočam pa obisk med tednom, ko ni bilo nobene gneče. Da boste na »izi«, si vzemite ves dan časa in morda obisk živalskega vrta združite še z obiskom centra hrvaškega glavnega mesta.

Splošne informacije:

  • Priporočen čas obiska: kadarkoli, delovni čas najdete tukaj
  • ZOO nima lastnega parkirišča
  • Primernost: za vse, tudi za vozičke
  • Cene vstopnic: 30 HRK odrasli, otroci od 7 – 14 let 20 HRK, mlajši otroci brezplačno.
  • Če se odpravite na ogled v ponedeljek, je vstopnica za odrasle samo 10 kn. Vstopnice lahko plačate tudi s plačilno kartico ali kune dvignete na bankomatu pred vhodom.
  • best selfie spot: hm, tu ga je pa težko določiti. Morda ob hranjenju morskih levov, če vam uspe ujeti trenutek

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!