Izlet na Veliki Zvoh na Krvavcu

Ko si zaželiva pričakati sončni vzhod na hribu, v čisti tišini, sama sama, odhitiva na Veliki Zvoh, ki je sicer ljubiteljem smučanja znan kot najvišja točka smučišča Krvavec. Zelo romantična lokacija s prekrasnim razgledom na Kamniško - Savinjske Alpe, Julijce in doline vmes.

Avto parkirava na velikem parkirišču pri planini Jezerca pred rampo (rampa je bila na novo postavljena – plačilo za parkiranje za rampo je 5 EUR/ dan – lahko se zapeljete naprej do Kriške planine). Pot lahko nadaljujete po cesti ali po označeni pešpoti v smeri Kriške planine. Pot ves čas poteka po odprtem, tako da se ob jasni noči dobro vidi tudi brez čelnih svetilk.

Od Kriške planine dalje gre pot po smučišču do Doma na Krvavcu. Tam se priključiš na makadamsko cesto, ki vijuga po hribu navzgor mimo stolpa in smučišča pod vrhom Krvavca. Tega zaobide po levi in takrat se odpre pogled na Veliki Zvoh, na veličastni Kočni in na najvišjega v Kamniških Alpah – Grintavec.

Tik pod vrhom je akumulacijsko jezero, ki je namenjeno zasneževanju smučišča, ne kopanju! Obvezno se povzpnite do križa oz do klopce pri skrinjici z žigom, saj se odpre čudovit pogled na celotne Kamniško-Savinjske Alpe.

Sončni vzhod sva še vedno ujela, čeprav je zadnja strmina kar zahtevna, če malce zaspiš ツ

Na poti navzdol uživaš v razgledu na bližnji Storžič in Julijske Alpe s Triglavom, katerega sonce najprej obsije.

Pot smo večkrat prehodili tudi z otrokoma, saj je vedno zanimiva zaradi krav, ki se poleti pasejo, stolpa in razgledov v vse smeri – tudi na letališče in če imate srečo, lahko opazujete vzlet ali pristanek kakšnega letala.

Če otroci niso toliko za hojo v hrib, obiščite pot pastirskih škratov ali poletni park Krvavec, kjer so vam na voljo pustolovski park ter adrenalinski spusti z gorskimi go-karti, skiroji in kolesi.

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!