Mini ZOO - Slovenske Konjice

Če si želite obisk malo drugačnega živalskega vrta, vas naj pot pelje v Slovenske Konjice, v Mini Zoo Land. Posebnost tega mini živalskega vrta in tematskega parka je domačnost, kar se vidi že na prvi pogled ob vstopu vanj.

Mini Zoo Land je dobro označen, zato smo ga takoj našli, tudi za parkirni prostor je poskrbljeno. Ob plačilu vstopnine so nam ponudili tudi možnost nakupa hrane za živali, kar zelo priporočam. Naša mala je uživala ob hranjenju malih razigranih kozic, zajčkov in papagaja.

Sprehodili smo se med različnimi svetovi in tematskimi parki ter spoznali različna časovna obdobja: tropski gozd, kjer so nam nad glavo letale številne ptice, videli smo tudi purana in fazana, šopiril pa se je tudi pav. Podali smo se tudi v avstralsko pokrajino s kenguruji, na divji zahod z rakuni, zajčki, morskimi prašički in pa snežno sovo ter veliko uharico.

Imajo pa tudi čisto pravo kavbojsko vas. Poskusili smo streljati z lokom ter z lesenimi puškami. Ogledali smo si saloon, zapor, banko iz kavbojskih časov. Zelo zanimiva sta bila tudi indijanski šotor in pa kavbojski voz, sploh za plezanje otrok po njem. Po kmečkem dvorišču so se prosto sprehajale koze, želve, videli pa smo tudi pritlikavega zebuja in alpako. Joooj, kako so bili otroci navdušeni!

V džungli domuje krokodil, ki smo ga skoraj zgrešili, saj je bil zelo dobro zakamufliran v barvo močvirja. Oskrbnica je dejala, da sta krokodil in legvan najbolj leni živali pri njih. Videli smo tudi kraljevega pitona ter nosatega medvedka.

V Lori parku sta se sprehajala govoreči papagaj Jaka ter kakadu Čarli. Pri Jaku je bilo treba kar paziti z besedami, hitro je kaj povedal nazaj, saj zna izgovoriti kar 1782 besed! Otroka sta lahko pobožala konja in oslička. Ob lepem vremenu je na voljo proti plačilu tudi jahanje ponija Miškota.

Za otroke je zelo lepo poskrbljeno na izgubljenem otoku. Na voljo je Robinsonova koča, hišica na drevesu s toboganom, trampolin, viseča železnica, spust po vrvi. Naša mala se je takoj zapodila v peskovnik. To je bil dober znak za brezskrben počitek, tako da smo si ostali lahko privoščili kavico. Na ležalnikih smo se nastavljali sončnim žarkom ter uživali na svežem zraku. Zraven je tudi gusarska ladja (na njej obvezen BEST SELFIE SPOT). Otroka sta raziskovala notranjost ladje, plezala po mrežah, kukala skozi line….skratka top.

Za malico priporočam »malico« iz nahrbtnika, tam je na voljo le avtomat s pijačo in kavo, seveda se lahko v poletnem času kupi tudi sladoled.

Upam, da sem vam vsaj malo vzpodbudila vašo radovednost in da se boste sami odpravili pogledati ta skrivnostni svet džungle.

Splošne informacije:

  • cenik vstopnic: odrasli 6 EUR, otroci (3-15 leta) 4 EUR
  • jahanje ponija primerno za otroke od 2 leta starosti dalje: 2 EUR
  • viseča železnica: 1 EUR
  • best selfie spot: na gusarski ladji
  • čas obiska: kadarkoli, ob slabem vremenu priporočam za otroke dežne škornje.
  • odprto: vsak dan med 9 in 19 uro
  • dobrodošli tudi psi, vendar obvezno na povodcu
  • park je dostopen tudi z vozičkom

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!