V šoping s kolegicami! Pa ne v Trst...

Da hodimo ženske v šoping v Italijo, sploh v Trst, ni nič novega. Da pa ne bo vedno Trst in »gužvanje« v tistem priljubljenem skladišču, se nas je par prijateljic odločilo, da gremo v šoping v Tiare in Palmanovo.

Zemljevid potiZemljevid poti

Tako se nas je s karavanom, ob 8.00 uri proti Italiji odpeljalo pet žensk - o joj, spet bo dež! Že v začetku smo se zmenile, da je najbolje, da ena »financira« celoten izlet, nato pa si stroške na koncu razdelimo (razen hrane).

V Villesse (do koder ni cestnine) smo prispele malo pred odprtjem trgovskega centra (okrog 10h). Zato smo imele še nekaj časa, da se »pofotkamo«. Joj kot ene najstnice smo bile. Hahahaha… Ja tako je, če gredo mame same na izlet – dogaja na polno. Parkirišče je zelo veliko, tako da brez težav najdete prostor. Parkirate lahko pod ali ob trgovskem centru. Pred začetkom šopinga pa obvezno še na kavico (v nakupovalnem središču - Spazio Caffe), bila je izvrstna.

Da se nismo čakale in vse hodile v vsako trgovino, smo se odločile, da si v trgovskem centru vzamemo čas vsaka zase. Kar nekaj trgovin je enakih kot pri nas in tudi cene so »tam tam«. V času našega obiska so bile pač razprodaje, zato se je dalo kupiti marsikaj po zelo nizkih cenah. Niti ena ni šla praznih rok (v to niti nismo dvomile) iz nakupovalnega središča ツ

Da smo se malo okrepile, smo zavile kar v McDonald`s. Ja, šoping ti kar pobere energijo. Imajo pa tudi »menzo«, kjer se lahko konkretno najeste. V sklopu Tiare je tudi Ikea, ki je seveda nismo mogle spustiti. Prava gospodinja vedno kaj novega potrebuje za dom.

Po zaključku šopinga v Villesse smo se odpravile še naprej, v Palmanovo. Ker nismo imele navigacije in so nam bile navigacija le table, smo se v Palmanovo odpravile kar po AC in plačale cestnino. Do Palmanove se namreč pride tudi po regionalni cesti.

Palmanova je pravi raj za ljubitelje priznanih blagovnih znamk. Šoping vasica….res luštkana. Ob tolikšni izbiri trgovin se zagotovo najde za vsakega nekaj. Cene so nižje kot v trgovinah pri nas, a mislim, da se tudi pri nas najdejo oblačila iz pretekle kolekcije po podobnih cenah. Meni osebno ni za ponovni obisk Palmanove. Res, da nisem obiskala vseh trgovin, a kar sem jaz videla, je to to. Seveda priporočam obisk te »vasice« vsaj enkrat.

Dovolj šopinga za danes…. zdaj pa na uživat, na plaaažo! Iz Palmanove nas je pot peljala na plažo v Gradež. Vzela nam je slabih 40 minut. To res ni veliko, če je v avtu pet žensk. Hitro mine. Lahko bi še kak krog več naredile, a smo vseeno hotele biti čim prej na »off«.

Parkirale smo na označenem mestu ob obali, blizu javnega kopališča (plaža Lido di Fido). Kopanje na plaži in v aquaparku sta plačljiva, vendar, ker smo bile me tako pozne in povedale, da ne gremo plavat, smo lahko vstopile brezplačno (še dobro, da kolegica obvlada italijansko). Vam pa priporočam, če boste kmalu zaključili(e) s šopingom, da kopalke le vzamete s seboj in se predate vodnim užitkom. Plaža je opremljena tako s senčniki in ležalniki (doplačilo) kot s tuši. Blizu vstopa je lokalček, kjer smo se osvežile z osvežilno pijačo in uživale ob pogledu na peščeno plažo in morje.

Da smo se dodatno ohladile, smo se sprehodile po mivki v vodi. Kot sem že prej omenila, da »je dogajalo na polno«, smo svojo energijo vložile še v »fotkanje« na plaži (best selfie spot).

Doooooolga peščena plaža je zelo primerna za majhne otroke, se splača kdaj priti na družinski izlet, smo ugotovile.

Domov smo se vračale po drugi poti – »naprej«, da smo se izognile cestnini. Navigacije nismo vklopile, saj smo že doma pogledale za pot po kateri gremo. "Saj pot je samo »naravnost, zgrešiti že ne moremo", smo si rekle. Pač do mesta Monfalcone, naprej bo pa že kakšna tabla za Slovenijo. No, a ni bilo ravno tako. Ko smo prišle na križišče, nismo vedele, v katero smer. Mimo nas, po desni, se je peljal avto, ki nam je trobil. Ja itak, smo takoj pomislile na to, da zaradi tega, ker je bil poln avto žensk...a ni bilo to! Verjetno so vedeli, da hočemo v Slovenijo, a me smo se vseeno odločile obrniti v drugo smer. Tako smo se nekaj kilometrov peljale v napačno smer, a še pravočasno ugotovile, da nekaj ne "štima". Vrnile smo se v križišče in ubrale pravo pot v Slovenijo. Si predstavljate to zabavo in smeh v avtu? ツ Na glavo...

TOP izlet s kolegicami, toplo priporočam!

Cenovni vidik in koristno:

  • 13€/osebo (kavica, pijača (»runda«), bencin)
  • best selfie spot na plaži
  • vzemite kopalke
  • kosilo: Mc Donald`s že v šoping centru - zelo ugodno
  • zapravljen denar v trgovinah - zelo "neugodno" ツ

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!