Kraljev hrib — zabava in sprostitev za vse generacije

Zemljevid potiZemljevid poti Nedelja popoldne je kot nalašč za sladkanje v naravi. In tudi mi smo se dogovorili s prijatelji, se usedli v avto in odpeljali na sladke štruklje, na Kraljev hrib. Ta leži ob vznožju Velike planine. Pravzaprav se lahko parkira nasproti postaje za gondolo in se peš odpravi na hrib, za tiste, ki pa zaradi takih in drugačnih razlogov tega ne morejo, pa se lahko odpeljejo čisto do restavracij in tam pustijo svojega jeklenega konjička.

Kraljev hrib je ljubiteljem doživetij v naravi bolj znan po najstarejšem slovenskem — a zato nič manj sodobnem paintball poligonu na gozdnih površinah, z otroci pa smo tokrat šli tja na sladico in raziskovanje okolice.

Že takoj po prihodu so otroci zagledali ribnik in v ribniku zlate ribice ter žabji mrest. V največje veselje pa so jim bile velike žabe in težko jih je bilo še kamorkoli premakniti. V njihovih očeh se je zasvetila raziskovalna iskra in pustili smo jih tam, da se zabavajo po svoje. Nekoliko višje je postavljen tudi peskovnik, ki je za lep čas zamotil mojo najmlajšo, poleg pa še indijanski šotor, ki je otrokom odprl svet domišljije in kaj hitro so ga vključili v svojo igro.

Super tudi za najmlajšeSuper tudi za najmlajše

S prijatelji smo si seveda najprej privoščili kavo in se prepustili sončnim žarkom ter svežemu zraku. Kmalu za našim prihodom so pričeli prihajati tudi drugi, večinoma družine, ki so očitno razmišljale podobno: zelena narava, mir ter otroci, ki se sproščeno igrajo svoje igre – stran od telefonov, računalnikov in televizije. In predvsem je bilo najlepše to, da jih ni bilo potrebno nadzirati ali animirati. Zabavali so se čisto čisto sami!

Nato so na vrsto prišli štruklji. Najprej smo jih naročili le en krožnik, ker baje ni bil nihče lačen. Ko pa jih je prijeten gospod iz strežbe prinesel na mizo, so izginili - v trenutku – nimam pojma kam, če prej ni bil nihče lačen. Šele po tretjem krožniku je nekaj ostalo tudi zame. Zakaj? Ker so bili strašno okusni! Ker sem že tako dolgo čakala na sladico, me je mikala tudi domača čemaževa juha in regratova solata, ki sem jo videla na meniju. Prijatelj pa je sline cedil nad domačim golažem. Vendar smo se dogovorili, da si celo kosilo privoščimo naslednjič, ko ne bomo kosili doma. Takrat bodo na meniju nove sezonske dobrote.

Pustolovščina v gozduPustolovščina v gozdu

Tokrat smo z Rokom, lastnikom restavracije, kampa, igralnih površin in poligona raje odšli na ogled Paintball prizorišča. Mojega sin je celo oblekel v paintball opravo in mu v roke namestil »Polavtomatski marker«. Na voljo imajo namreč novo storitev – Paintball party. Za otroke, starejše od 10 let namreč prirejajo tudi zabave za rojstni dan.

Sprehodili smo se po hribu navzgor in v tem času sem izvedela, da so Paintball začeli igrati v 80. letih v ZDA. Kjer so organizirali gozdne poligone. Rok je povedal, da imamo paintball poligon na Kraljevem hribu že od leta 1992 in da je to prvi poligon v Sloveniji.

Za konec pa še sladicaZa konec pa še sladica

Rok nam je pokazal poligon s trdnjavo, toboganom, helikopterjem in umetnimi ter naravnimi pregradami. Imel pa je tudi presenečenje za otroke. Vsi so lahko streljali barvne kroglice v posebne tarče in se preizkusili v svojih spretnostih. Morali bi videti njihovo navdušenje. In prav tako njihove rezultate. Super so bili. Tudi obe punci sta suvereno streljali in zadeli palice.

Seveda se mi je postavilo tudi vprašanje kam gredo vse te kroglice in kdo jih pospravlja, pa je Rok povedal, da se razgradijo same in da jih naslednji dan sploh ne vidiš več. Kroglice so popolnoma nestrupene in neoporečne, tako za ljudi kot tudi za živali in naravo. Polnjene so s posebno želatinasto snovjo iz naravnih sestavin. Tudi lupina kroglice je iz razgradljivih neoporečnih snovi, ki po dežju popolnoma razpade. Super novica!

Otroci so se še nekaj časa igrali, mi pa smo še malo poklepetali. Rok je povedal, da so v pripravah za odprtje kampa in hostla za vse ljubitelje kamniških vrhov in ostalih biserov, zato smo ga pustili oditi. Mi pa smo tudi počasi zaključili naše druženje in se odpravili domov. Polni nove, sveže energije, ki jo lahko nudi le naravno okolje.

Cenik storitev

  • Osnovni paket: 20 €/ osebo + 200 kroglic
  • Srednji paket: 25 €/osebo + 300 kroglic
  • Veliki paket: 30 €/osebo + 500 kroglic
  • Paket za skupine: CENA ZA ŠOLE (npr. športni dan), VEČJE SKUPINE (≥16): 13 € / osebo + 100 kroglic Cena dodatnih 100 kroglic je 6 €
  • Kava: 1 EUR (z mlekom: 1,20 EUR)
  • Štruklji: 6,50 EUR
  • Golaž: 6 EUR/porcijo, s cmokom 8 EUR
  • Rojstnodnevne zabave: po dogovoru

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!