Dinozavri in kiti v naravni velikosti - ja, to bo za naše "tamale"!

Pred nami je še en čudovit topel dan, zato pomislim, da ga je škoda preživeti doma. Obujem superge in pokličem nečakinji. Gremo na potep po Arboretumu. Občani okoliških občin smo namreč pravi srečneži, saj nam letno karto subvencionirajo občine in je letni strošek za občane Kamniške občine le 27€. Sicer pa je cena dnevne vstopnice za odrasle 8,50€, za otroke pa 3€ ali 5€ nad 3 leta starosti.

Čudovit park Arboretum Volčji potok je lep v vsakem letnem času, zagotovo pa najlepši spomladi in poleti. Primeren je za čudovite dolge in sproščujoče sprehode. Lahko pa se tja odpravite namesto v fitnes ali na tek, saj je park v zadnjih letih doživel pravi razcvet in v eni uri hitre hoje ne boste prehodili vseh poti v parku.


Glede na to, da sem se tja odpravila z dvema majhnima nadobudnicama, je bilo seveda najprej obvezno potrebno pregledati vse ribe in race v obeh ribnikih, nato je sledil obhod dinozavrov, morskih kitov in delfinov, ki so postavljeni v naravni velikosti in zato za odrasle in otroke resnično zelo zanimivi. Ob njih najdete tudi poučne table, kjer si lahko preberete več o posameznih vrstah.

Po ogledu vseh živalskih vrst pride seveda na vrsto ogromno in malce drugačno otroško igrišče, kjer so za otroke postavljena zanimiva in različna lesena igrala, različne gugalnice, labirint in podobno, starši pa si lahko razgibate mišice v fitnesu na prostem, ki je tik ob otroškem igrišču...da imate "tamale" na "uču", kot radi rečemo.

Ker sta minilili že skoraj dve uri našega potepanja, je popolnoma jasno, da je končno na vrsti čas za sladoled. V srcu parka najdete majhen, a simpatičen paviljon, kjer vas prijazno osebje postreže z dobro kavico, okusnimi torticami, različnimi svežimi naravnimi sokovi in seveda odličnim sladoledom.

Ko se okrepčamo v prijetni senci dreves, se po drugi poti opravimo naprej na ogled treh čudovitih razstav. Ogledamo si male in velike pisane metulje, razstavo kaktusov, meni najljubšo razstavo orhidej, za konec pa še sprehod skozi pravljično deželo različnih pravljičnih junakov.Težava se pojavi pri izhodu iz parka, saj vas pot vodi skozi simpatično trgovinico z različnimi izdelki, kjer otroci zagotovo vedno nekaj najdejo, kar mora nujno z njimi domov, ker so si ravno to želeli zelo dolgo časa. Mislim, da vse mamice, tete in babice vedo o čem govorim.

Prijeten popoldanski (ali dopoldanski, če hočete) sprehod v prečudoviti naravi. To vam nudi ARBORETUM Volčji Potok in to vsak dan v letu!

Splošne informacije:

  • letna vstopnica za občane kamniške občine: 27€
  • cena dnevne vstopnice za odrasle 8,50€, za otroke pa 3€ ali 5€ (nad 3 leta)
  • odličen sladoled sredi parka
  • best selfie spot: ob vseh kitih in dinozavrih, ob krasnih ribnikih, lahko rečemo, da skoraj v vsakem vogalu parka

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!