Gardaland, Movieland, Sealife in Safari zoo

Zemljevid potiZemljevid poti Evropa, globine morja, Hollywood in safari kot v Afriki! Vse na enem mestu? Pa pri sosedih?! Kako?!

Ja simple, ko pasulj! Skoraj vsi smo bili že kdaj v Gardalandu in jasno je, da za ta park doživetij nisi nikoli prestar. Bila sva že sama, a tokrat greva z otroki in saj veste — če si ne zapomnijo, moraš ponoviti vajo. Zato sva si rekla: “Go big or go home!”.

Pot in nastanitev

Rezervirala sva hotel ob Gardskem jezeru, tokrat za tri dni (v bližini mesteca Sirmione). Če ste raje bolj samostojni, lahko najamete tudi mobilno hiško v enem od kampov še bližje Gardalandu (cene so od 12€/dan/osebo, res ugodno) ali pa pridete kar z avtodomom. Hotel je bil majhen, s tremi zvezdicami, a važno, da je imel bazen in pomol! Prvi dan smo prišli popoldne, saj je vožnja trajala dobre štiri ure, zato smo se sproščali v bazenu in šli v bližnje mestece, Sirmione. To je majhno rimsko mesto ob Gardskem jezeru, s pestro zgodovino in živahnim duhom. Ogledali smo si trdnjavo, jedli pico ob jezeru in ujeli povorko ob neki prireditvi s kajaki.

SirmioneSirmione

Gardaland in sealife

Naslednji dan smo cel porabili v Gardalandu. Najmlajša je imela sedem let, starejša pa štirinajst, zato smo se odločili za Adventure paket voženj, plus Sealife (od Gardalanda oddaljen 300 m). Na srečo takrat ni bilo toliko ljudi in smo vzeli kar standardno karto, če pa boste tam takrat kot vsi ostali, priporočam, da vzamete Express karte, ki vam pri določenih vožnjah dovoljujejo prehitevanje vrste. Adventure paket vsebuje vožnjo na vlakcu Mammut, Atlantido, Jungle Rapids, Colorado boat, Ramsesovo doživetje in vsako leto dodajo še kaj novega, letos je to dežela Pujse Pepe, Corsari (piratski svet), San Andreas 4D Experience, lanskoletna novost je Shaman - Virtual Reality Roller Coaster in hit 2016, vlakec smrti, Oblivion. Gardaland je dežela, kot iz pravljice in ponuja seveda še veliko drugega. Uživali smo v sprehodu skozi vasico ameriškega divjega zahoda, arabski svet, gusarsko ladjo in egipčanske mumije. Če v Gardalandu še niste bili, opozarjam, da so dodatna oblačila nujna (radi vas zalijejo, kjerkoli je to možno) in da bo najbolj zanimivo otrokom, večjim od vsaj enega metra, saj ima večina atrakcij omejitev višine. Po vseh vožnjah smo šli še k naslednjemu vhodu, to je v akvarij Sealife. Tam smo uživali v raznolikih vzorcih tropskih rib in stali direktno pod plavajočim morskim psom (v tunelu seveda). ;) Po urniku imajo tudi predstave z malo večjimi prebivalci morja, mi pa smo ujeli le delček hranjenja.

Gardaland in SealifeGardaland in Sealife

Movieland in Safari Zoo

Naslednji dan smo se dopoldne odpravili v pol ure oddaljen Parco Natura Viva. To je 40 hektarjev velik park, v katerem se lahko štiri ure sprehajate po živalskem vrtu (Fauna park area) in pol ure vozite (z lastnim prevozom, če pa ga nimate, lahko tudi z njihovim jeepom) po Safari parku, kjer so živali spuščene, tako kot v Afriškem safariju. Odprli so ga leta 1969, z namenom, da bi zaščitili živali in širili divje vrste. Dandanes tam lahko vidite kar 250 različnih živalskih vrst. Mi smo si ogledali samo Safari park, saj smo tam porabili uro in pol le s čakanjem v koloni. Želim si, da bi mogoče ostali dan več in si ogledali celoten park. Punci sta bili nad Safarijem navdušeni, a živali v resnici nismo tako dobro videli.

Po kratki vožnji po parku smo odhiteli na našo zadnjo destinacijo, v Movieland. Priporočam, da se tja odpravite takrat, ko imajo kakšen poseben dogodek ali festival in vzamete v paketu še Caneva aquapark (zraven Movielanda), saj za ogled Movielanda ne boste rabili celotnega dne. Ta je boljši za mlajše otroke, 14 še nekako gre skozi, sploh če imate filmske navdušence, starejšim pa ne bo več tako zabavno. Mi smo se peljali po Route 66, šli v hišo groze, na doživetje v podmornici, bili na Policijski akademiji, se vozili z vlakci groze v deželi Kremenčkovih in spoznali Jacka Sparrowa. “The ultimate selfie spot” najdete seveda pred hribom z napisom Hollywood.

V Gardalandu in Movielandu imajo zelo prikupne kratke predstave z risanimi junaki in posebne predstave, kot na primer Rambo in Jungla the Musical v Movielandu ter doživetje v magičnem drevesu v Gardalandu. Edina velika pomanjkljivost je ta, da so vse te predstave v Italijanščini. Vsaj takrat je bilo tako.

Safari Zoo in MovielandSafari Zoo in Movieland

Izlet je bil definitivno zelo zabaven in poučen, manjši otroci pa vam bodo sploh hvaležni. Če bi kaj spreminjala bi si le vzela več časa v Parco Natura Viva in res uživala v naravi, v Movielandu pa bi vzela paket z aquaparkom Caneva. Vsekakor smo imeli razburljiv podaljšan vikend!

Cenovni vidik

  • Gardaland + Sealife: Če vstopnice kupite na internetu, boste prihranili 2 EUR, drugače so 45 EUR, družinska: 154 EUR...mi smo kupili kupon
  • Gardaland Express karte: od 15 do 100 EUR, odvisno od paketa
  • Park Natura Viva: 17 — 22 EUR
  • Movieland: Enodnevna karta, samo Movieland: 28 EUR (online: 20 EUR)
  • Movieland + aquapark Caneva: 35 EUR

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!