Obisk parka vojaške zgodovine v Pivki

Ničkolikokrat smo se že peljali mimo in direktno naprej na morje. »Ah, bomo naslednjič, ah, se nam ne da, ah, saj bomo že nazaj grede«, smo govorili kar 13 let, dokler se kooončno nismo ustavili v Pivki. V prenovljenem in izredno lepo urejenem parku vojaške zgodovine. Ne morem reči, da je to celodnevni izlet, je pa lahko lepo celodnevno doživetje, če obisk parka, ki vam bo vzel za temeljit ogled zagotovo dve uri, združite še s kakim dobrim kosilcem v tistem koncu. Ali pa recimo s sprehodom po čudežu narave, Škocjanskih jamah. Ali pa z ogledom kobilarne Lipica. Simpatičen družinski izlet, primeren tudi za majhne otroke.

Tank vs. YugoTank vs. Yugo

Tanki, orožje in celo podmornica, ki jih vidijo otroci v parku vojaške zgodovine, so resnično fascinantni in na nekatere je možno celo splezati. Zaprejo vas tudi v podmornico P-913, če niste klavstrofobični ☺ (voden ogled, ki je izredno zanimiv). Predvsem pa je naju dva celotna vsebina spomnila tudi na vojno za samostojno Slovenijo, ki sva jo doživaljala v svojih dvajsetih. Zanimivo je bilo recimo videti čisto »kopijo« dnevne sobe iz tistega časa, prav nisem mogla verjeti, kako identična je bila! Ja, vsi smo imeli skoraj enako pohištvo, saj se drugega ni dobilo. Razstavljena letala in le polovica slavnega Yuga (ker je druga polovica pod tankom), vse je na nek način pravi povratek v preteklost. No, pa ne le v bližnjo preteklost, tudi daljno.

Podmornica?!Podmornica?!

Vstopnina je resnična sprejemljiva, 10 EUR za odraslo osebo in 6 EUR za otroke od 6-15 let. Vredno tega denarja. Končno smo tudi Slovenci »pogruntali«, da se mora obisk parka končati s trgovino. No, tu je bilo tako. In celo nabavili smo nekaj »vojaških pripomočkov«, ki so nam prišli zelo prav! Nujno preverite. Sicer pa je park v lanskem letu zabeležil največji obisk doslej. Ustavite se v Pivki, ne bo vam žal!

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!