Kam za vikend? V Prekmurje.

Vikend v Prekmurju? Nujno:)

Vedno je vse tako fino, slastno in umirjeno. Pa vedno mislimo, da gremo v Prekmurje, na koncu nam pa niti ni jasno, ali smo pristali v Prlekiji, na Štajerskem ali v Slovenskih goricah. Nam je povsod lepo in prijetno ter vedno spoznavamo, da je Slovenija resss noro lepa dežela, z nešteto skritih kotičkov, vrhunsko kulinariko in žlahtno kapljico.

Za zaključek poletja smo se družba štirih odraslih oseb in enega petletnika odpravili na SV Slovenije, da bi preživeli vikend oddih v naravi, na kmečkem podeželju in ob okusni hrani. Seveda smo poskrbeli tudi za zabavo petletnika, tako da, vsi starši pozorno preberite, kam se morate nujno odpraviti v tem koncu Slovenije.

Spali smo na turistični kmetiji v osrčju Slovenskih goric, le streljaj stran od Krambergerjeve domačije. Za dobrodošlico smo si najprej naročili najboljši narezek na svetu z lokalnimi dobrotami – od domačega kruha, do domače salame, bučnega namaza, domače gosje paštete in seveda brez domače zaseke ne gre. :) Mmmmm, neprecenljivo, predvsem pa slastno.

Bogato založen narezek je nasitil celo družbo.Bogato založen narezek je nasitil celo družbo.

Brez potepanja ni šlo, možnosti je ogromno, skritih kotičkov pa še več.

KAJ PRIPOROČA družinica z majhnim otrokom?

Kopanje v termah Lendava – čofotanje v topli vodi na odličnem kopališču je kot nalašč za najmlajše in tudi starejše otroke. Urejenost in čistoča kopališča ne razočarata, animacija za otroke je izvirna. Po kopanju smo obiskali še STOLP Vinarium v Lendavi, z najboljšim razgledom in dejstvo je, da se razgledovanje po Prekmurju prične v Vinariumu v Lendavi.

Kopališča, animacije za otroke, razgledne točke ... v Prekmurju se za vsako družino najde nekaj zanimivega.Kopališča, animacije za otroke, razgledne točke ... v Prekmurju se za vsako družino najde nekaj zanimivega.

KAJ PRIPOROČATA Tina in Damjan?

Obisk Krajinskega parka Negova in Negovsko jezero (razdalja v prehojenih km je približno 6 km), kjer te razgledne točke ne pustijo ravnodušnega, narava je resnično navdušujoča. Ob poti sva naletela na hrast, star 250 let. Nazaj grede sva naredila manjši krog skozi središče vasi, na turistični kmetiji pa so naju čakali že s pravo Goriško gibanico. Brez žlahtne kapljice seveda ni šlo.

Pari lahko uživajo v romantičnih sprehodih in ob kozarčku vinaPari lahko uživajo v romantičnih sprehodih in ob kozarčku vina

VAS ZANIMA, KAM SMO SE ODPRAVILI SKUPAJ?

Seveda smo tudi mi hoteli videti dolgo želeno razgledno točko v Svečini, srce med vinogradi. Zanimalo nas je, ali je vse skupaj res tako lepo, kot to vidiš na fotografijah. In JA, dejansko smo se počutili kot v pravljici, na katerokoli stran si pogledal, ti je dobesedno zastal dih. Gostoljubje pri Turistični kmetiji Dreisiebner ni razočaralo in bili smo navdušeni nad paleto raznovrstnih domačih jedi in vinske karte. Najmlajši si je zasluženo privoščil domačo govejo juhico, nato pa smo izbrali še nekaj steklenic domačega vina za naše domače.

Super ideja za izlet tako za družine, kot za pare ali prijateljske družbe.Super ideja za izlet tako za družine, kot za pare ali prijateljske družbe.

Vikend v prekmurskih koncih je popolnoma uspel, saj je vsak lahko našel nekaj zase.

Cenovni vidik

  • Nočitev z zajtrkom na turistični kmetiji 29 €/oseb/noč,
  • Kosilo smo jedli po okoliških gostilnah, kjer so bile zmerne cene (npr. celotno kosilo z juho, sladico in solato, 9 €/osebo),
  • 3-urno kopanje v Termah Lendava – odrasli 7,40 €, petletni otrok je imel vstop prost,
  • vstopnina na stolp Vinarium – 7 € za odraslega, otroci do 7 let brezplačno
  • cena za narezek na turistični kmetiji – 8 €/osebo
  • goveja juha – 2,50€
  • steklenica domačega vina – od 2,50 do 5 €

Skupno smo torej od petka do nedelje zapravili približno 100€/osebo in se imeli – neprecenljivo. :)

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!