Kam v hribe? Slap Savica - Komna - Črno jezero - Koča pod Bogatinom

"Odločila sem se za nekoliko lažjo turo in za pot, ki je po težavnostni stopnji nezahtevna. Primerna je bila tudi za mojega štirinožnega kosmatica, ki se je z veseljem povzpel na vrh, sicer pa je pot lepa in lahko prehodna, tako da je primerna tudi za otroke.

Časovno malo daljši planinski pohod sem začela pri koči pri Savici, kjer se pot počasi vzpenja po 48. označenih serpentinah do vrha Komne (1520 m). Hoja se malo "vleče", a nas ob poti hitro zamoti pogled na Bohinjsko jezero, ki odtehta vsak korak. Malo preden sem prišla do Doma na Komni, sem pot nadaljevala še do Črnega jezera (1319 m), ki je zadnje izmed Triglavskih sedmerih jezer in je najnižje ležeče, zato je tudi najtoplejše izmed sedmerih jezer. Svoje ime je jezero dobilo zaradi lege v kotanji na koncu gozda, tik za robom Komarče, sicer pa njegova barva bolj spominja na lepo zeleno, kot pa na črno.

Prelepi pogledi na jezera, slapove in gore so odtehtali vsak korak.Prelepi pogledi na jezera, slapove in gore so odtehtali vsak korak.

V jezeru se sicer ni dovoljeno kopati, je pa kot nalašč za osvežitev tačk. Okolica gora, ki obdaja Črno jezero je dih jemajoča in človeka napolni s pozitivno energijo. Od tu je možno pot nadaljevati proti Koči pri Triglavskih jezerih, jaz pa sem se s svojim spremljevalcem odpravila nazaj proti vrhu Komne. Tik pod vrhom sem se še enkrat odločila, da naredim en ovinek in sem pot nadaljevala do Koče pod Bogatinom, kjer se razpre prečudovit pogled na gorovje Julijskih alp. Občutek je pravljičen.

Ko sem se naužila lepot narave, sem se končno odpravila k Domu na Komni, kjer sva si oba s kužkom privoščila konkretno malico, klobaso in žgance, kaj drugega pa v gorah najbolj paše! Ko sva se okrepčala in se nagledala razgleda, namreč pogled na Bohinjsko jezero je prav poseben, saj z malo domišljije uzreš jezero v obliki srca, sva se počasi odpravila proti dolini. Na poti navzdol sva zopet preštevala serpentine in cilj je bil kaj kmalu na vidiku. Kljub gneči turistov sva se odpravila še do razgledne točke Slapa Savice, kjer narava s svojo lepoto zopet ne razočara.

Dan se je prevesil v popoldan in najin pohod se je počasi zaključil. Sledila je še pot proti domu, ki pa so jo nekateri prijetno utrujeno prespali. :)"

Na vrhu je prišel čas še za konkretno, pravo pohodniško malico - klobaso in žgance. :)Na vrhu je prišel čas še za konkretno, pravo pohodniško malico - klobaso in žgance. :)

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!