Kefalonija

"Ko smo se z vnuki februarja odločali, kam bi odšli na dopust, nam je najstarejši vnuk Jakob predlagal otok Kefalonijo v Jonskem morju v Grčiji. Za Kefalonijo smo skupaj prebrali, da je eden izmed redkih otokov, ki so ga Grki obdržali zase in to dobesedno. Kefalonija je zelo zelen otok, porasel z gozdovi, drevjem, zelenjem, grmičevjem, cvetjem, vinsko trto, ki raste in odlično uspeva nizko, čisto pri tleh in z najlepšimi plažami v Evropi.

Potovali smo od doma do letališča s taksijem (vnuka in njuna mama so prvič leteli z letalom), nato pa z avtobusom do trajekta, pa iz trajekta na avtobus, pa vmes na izlet z minibusom, pa izlet po podzemnem jezeru s čolnički. V hotelu Ionian Sea so nas pričakali kraljevsko in nadvse prijazno. V baru in v restavraciji so radi pokramljali z nami, naučili smo jih celo nekaj slovenskih besed. :) Prijaznost, ki je ne doživiš vsaki dan.

V Kefaloniji ne manjka lepih peščenih plaž, gradov, cerkvic, vinarn in ostalih znamenitosti.V Kefaloniji ne manjka lepih peščenih plaž, gradov, cerkvic, vinarn in ostalih znamenitosti.

Presežek pa so bile plaže, peščene, obdane z visokimi skalami ... Na plažah le nekaj turistov, sami smo imeli svoj prostor, kjer smo ustvarjali v pesku, kjer smo preprosto sedeli in se pogovarjali, uživali v pogledu na morje, ki se je svetlikalo v soncu v vseh možnih barvah, zeleno, modro, rumeno ... Seveda nismo prišli samo posedat in se sončit, temveč smo želeli videti še kaj. Zvečer smo se odpravili na dolge sprehode, raziskovali in opazovali sončni zahod.

Ogled najlepše plaže Myrtos, ogled kraja, neokrnjene narave, kjer so posneli znameniti film "Correlijeva mandolina", ogled gradu Agios Georgios, ki je bil nekdaj prestolnica Kefalonije, samostan Sv. Gerasimosa, zavetnika otoka in njegovih relikvij, po ozkih stopnicah se v samostanu spustiš v podzemlje, kjer je imel tudi svojo rezidenco. Zanimiv je bil tudi ogled vinarne Robola, kjer smo lahko poskusili njihova odlična vina in jih tudi kupili za domov. Navdušeni smo bili tudi nad ogledom jame Melissani s podzemnim jezerom. V ribiški vasici Agia Efimia smo si privoščili njihovo znamenito grško kosilo. Uživali smo tudi na izletu z minibusom v mesto Lixouri, mestece z veliko trgovinami, našli in obiskali smo dve znameniti njihovi cerkvici, se sprehodili ob obali in posedeli na vrtu ob soku, nakupili nekaj spominkov."

Mlajši vnuk je takole komentiral počitnice: "O, kako je tukaj lepo …" :)

Družinica se je odpravila tudi na skupinski izlet po Kefaloniji, kjer jih je najbolj navdušila jama Melissani s podzemnim jezerom.Družinica se je odpravila tudi na skupinski izlet po Kefaloniji, kjer jih je najbolj navdušila jama Melissani s podzemnim jezerom.

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!