VAŠ popotniški blog: Rim in Vatikan

Z vlakom smo se v zgodnji jutranjih urah odpeljali iz Trsta v Rim, sama vožnja je trajala 5 ur. Vlak nas je pripeljal v center mesta, na glavno železniško postajo, v bližini pa smo imeli rezerviran hostel. Lokacija naše nastanitve se je izkazala za odlično, saj smo iz glavne postaje podzemne železnice lahko hitro prišli do različnih delov mesta, od tam naprej pa peš do različnih znamenitosti.

Rim - večno mesto, ki nikoli ne razočaraRim - večno mesto, ki nikoli ne razočaraV Rimu smo preživeli 4 dni in 3 noči in v tem času videli ogromno lepot tega prekrasnega, posebnega, italijanskega mesta. Mi smo mesto obiskali v februarju in, če bi izlet ponovila, bi verjetno naredila isto. V poletnih mesecih naj bi bile vrste za vstop v znamenitosti neverjetne, pa tudi temperature zame manj vzdržne kot februarja. Že takrat smo na vstop v baziliko sv. Petra sigurno čakali kakšni dve uri.

Obiskali smo torej Vatikan in si pogledali baziliko sv. Petra ter odšli peš na vrh kupole. Pot do vrha bazilike je bila res posebna, najprej smo hodili po zelo ozkih krožnih stopnicah, potem po zelo strmih navadnih stopnicah, nato pa se je stena bazilike začela nagibati, kar je iz notranje strani dalo malo neprijeten občutek, kot, da se bo celotna stavba vsak čas zrušila. Razgled iz vrha je seveda bil vreden vseh teh čudnih stopnic. :)

Naslednji na seznamu znamenitosti je bil seveda Kolosej, za njim pa Rimski trg. Vsi ti ostanki, ki jih v Rimu res najdeš na vsakem koraku, naredijo mesto zelo zanimivo in posebej fotogenično. Nadaljevali smo z ogledom Panteona, vodnjaka Trevi, španskih stopnic, Angelskega gradu, seveda pa so bile vsakodnevne obvezne postaje tudi picerije in prodajalne sladoleda. Kljub temu, da ima mesto podzemno železnico, je veliko znamenitosti precej oddaljenih od nje, zato je potrebno veliko prehoditi.

Rim je definitivno mesto, ki si ga je vredno ogledati in glede na to, da je relativno »blizu« Slovenije, bi ga priporočala za kakšen vikend izlet.


Rebeka je obiskala tudi Vatikan in si pogledala baziliko sv. PetraRebeka je obiskala tudi Vatikan in si pogledala baziliko sv. PetraPreberite pa si tudi ostale bloge, ki jih piše Rebeka na svoji spletni strani. Na njeni strani boste našli tako potovalne, kot tudi lepotne nasvete.

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!