Djerba, otok tisočerih palm

No, ne vem koliko tisoče jih je, jih je pa res veliko. :) Sigurno pa je tudi otok dolgih peščenih plaž, po katerih se lahko sprehajate popolnoma varno, tako da strah pustite doma. Domačini so prijazni, večina jih živi od turizma, tako da se ne jezite preveč, ko bodo na vsakem koraku želeli z vami malo "pokramljati" in vam tudi kaj prodati.

Na plaži se lahko usedete na konja ali kamelo, ki vas bo z veseljem "popeljal/-a" na svojem hrbtu, lahko se vkrcate na čoln ali pa, še bolje, na vodni skuter in si otok ogledate še z morja, privoščite si malce avanture in se po plaži in mivki zapeljite s štirikolesniki.

Peščene plaže, palme, kamele ... DJERBA vas ne bo pustila ravnodušne!Peščene plaže, palme, kamele ... DJERBA vas ne bo pustila ravnodušne!

Ponujali so nama različne izlete:

  • obisk največje krokodilje farme v Sredozemlju
  • z ladjo se lahko zapeljete na otok flamingov (prej se pozanimajte, če flamingi so, namreč v času najinega dopusta ni bilo nobenega),
  • eno- ali dvodnevni safari izlet z obiskom večjih znamenitosti otoka in jahanjem kamele po obronkih Sahare.

Odličen okoliš za otroke, ogromno animacije in otroških bazenov - zabava zagotovljena!

Priporočam, da se odpravite v mesto in se sprehodite med številnimi trgovinicami ter si pogledate vse dobrote na trgu. Pripravite se na to, da vas bodo na vsak način skušali privabiti v svojo trgovino. Naj vam ne bo nerodno barantati, ceno morate zbiti najmanj na pol, pa še to boste veliko plačali. Npr. večji krožnik sva namesto za 60 tunizijskih dinarjev, kupila za 12, pa tudi takrat nama ga je z veseljem prodal, čeprav naju je poimenoval "mala bandita". :)

Bivala sva v El Mouradi hotelu Djerba Menzel 4*. Sicer sva od 4-zvezdičnega hotela pričakovala malo več, vendar je čisto v redu. Če z dodeljeno sobo ne boste zadovoljni, na recepciji povprašajte po drugi, za dobro voljo gosta, in seveda malo napitnine, so uslužbenci hotela pripravljeni ustreči marsikateri želji. Od hrane ne pričakujte preveč, sicer je izbira velika, kvalitete pa ni za prehvalit. Prepričana pa sem, da vsak najde nekaj za svoj okus, tako da lakote ne bo. Predlagam, da čas kosila preživite v restavraciji ob plaži, vzdušje je boljše, hrana pa tudi. Rezervacijo mize morate opraviti en dan prej.

V glavnem, privoščite si oddih na Djerbi, ne bo vam žal. :)

Živa in Domen sta uživala na DjerbiŽiva in Domen sta uživala na Djerbi

Bi šli na izlet, pa nimate ideje? Prijavite se na enovice!